fredag 16. januar 2009

Boligtrøbbel...

Ja, så var jeg fremme i New York da.. ;) Etter 12 timers reise kom vi frem klokken 18.00 lokal tid i går.. Flyturen gikk fint, bagasjen kom uskadet og trygt frem, tollen kom vi rett igjennom, og visum-kontrollen gikk kjempefint.. Ingen køer noen steder, ikke engang for å få taxi.. Alt så rett og slett veldig bra ut! Og det var to slitne, men glade jenter som dro fra Newark flyplass i New Jersey i går, med kurs mot Brooklyn, NY.

I bilen på vei fra flyplassen satt vi, roomien min Anne og jeg, og gledet oss til å pakke ut og komme i orden her på vårt nye bosted.. Taxien svingte inn foran NY Studenthousing, vi betalte og gikk inn..
Men var det noe rom til oss der?? Neida! Det viste seg nemlig at pengene vi betalte skolen før jul, ikke var betalt videre til NY Studenthousing pga. kontrakt-konflikter dem imellom..og da kunne de naturlig nok heller ikke gi oss noe rom der. Så der sto vi, med tilsammen 3 kofferter, 2 bager og to vesker, uten bosted, i en av verdens største byer.. What to do?! ;p
Heldigvis var vakta på NY Studenthousing kjempesnill og vi fikk være der, låne internett og telefon, osv.. :)

Etter en stund fikk vi vekket en av de ansatte på skolens kontorer i Oslo (klokken var jo tre på natta i Norge), og hun fikk tatt taxi ned til kontoret og bestilt hotellrom til oss på skolens regning..
Så i natt sov vi på Sohotel, som ligger mellom Chinatown og Little Italy, downtown Manhattan.
Nå i dag har vi blitt innlosjert i en leilighet i Elizabeth Street, Little Italy, SoHo, Manhattan. :)
Her skal vi bo inntil videre, til kontrakt-trøbbelet er ordnet..deretter går turen til Brooklyn:)
Egentlig ganske upraktisk..får jo ikke pakket ut eller noe før vi har fått et endelig bosted..menmen..sånn er det noen ganger.. ;p

Leiligheten her er veldig fin, og ligger ganske sentralt til på Manhattan, så skal nok få det fint her de neste dagene:)
New York i seg selv er herlig! Kaldt..VELDIG kaldt, men fantastisk!! Vi har vært ute og gått i kulda i dag, skjønner nå at jeg må investere i varmere sko, og muligens noen par strømpebukser.. ;) Starbucks var også en redning i dag;)

Har sett mye av Manhattan i dag, 5th avenue var fantastisk, og bare det å se Empire State Building, The New Yorker, og alle de andre skyskraperne er en sinnsyk opplevelse.. Rart å tenke på at vi faktisk er her!! :D
Vi har også tatt subway'en hit og dit i dag..sett rotter på størrelse med marsvin langs skinnegangene, snakket med lokale New York'ere (som forøvrig er ekstremt mye mer vennlige mot folk de ikke kjenner enn vi er vant til i Norge)..og rett og slett sett på dagliglivet her, med gule taxier overalt, NYPD-folk som står og styrer trafikken i gatene, Donut-boder på hvert gatehjørne, og komlokk som det kommer røyk opp av..akkurat som på film=)

Elsker byen allerede, den er superfunky og helt fantastisk!! Jeg gleder meg kjempemasse til å fortsette eventyret her borte i Unaiten! ;-)

Nå driver Ioana og lager amerikanske pannekaker til oss..namm!! =) Hun bor i samme leilighet som Anne og meg frem til vi alle tre får flytte inn i Brooklyn=) Etterpå tar vi nok en tur ut i New York's gater igjen;) Dette er herlig<3

1 kommentar:

  1. hello!
    Så gøy at du har lagd deg blogg! jeg skal følge ivrig med fremover. NYC er byen jeg elsker, og planen er så absolutt å dra tilbake dit en dag! Lykke til fremover :)
    Bettina

    SvarSlett